Hernieuwbare brandstoffen

Als hernieuwbare brandstoffen verstaan we brandstoffen die minder belastend zijn voor het milieu.

Deze brandstoffen worden gezien als de toekomst van de brandstof sector, daarom bieden wij de nieuwste schone brandstoffen aan bij het tankstation! 

CNG

Op dit moment zijn er al verschillende aardgastankstations in Nederland. SchippersStop is er hier natuurlijk een van. 

De meeste aardgasvoertuigen zijn bi-fuel: ze hebben een aardgastank en een benzinetank.
De aardgastanks zijn zonder ruimteverlies weggewerkt in de carrosserie van aardgas voertuigen.

Een gemiddelde auto heeft een 15- tot 30-kilotank voor aardgas aan boord, waarmee zo'n 350 km op aardgas kan worden gereden.
De totale actieradius van aardgasvoertuigen (incl. benzinetank) varieert van 450 tot 1300 km. Als de aardgastank leeg is, wordt bij de meeste modellen automatisch op benzine overgeschakeld.

Meer over CNG

Blauwe Diesel EN590/20

Blauwe Diesel is de meest duurzame brandstof van het moment. Het unieke van dit product is dat het fossielvrij is en volledig bestaat uit hernieuwbare grondstoffen. Er zijn maar weinig tankstations in Nederland die de offiiciële Neste kwaliteit Blauwe Diesel mogen verkopen, maar wij zijn hier een van!

Blauwe Diesel EN590/20 bestaat voor 20% uit de hoogste kwaliteit HVO brandstof, en voor 80% meest hoogwaardige fossiele diesel (zonder bio-component). Blauwe Diesel is geen bio-diesel en is FAME-vrij, mede hierdoor is Blauwe Diesel het gehele jaar door beveiligd tot minimaal -20 graden celcius. Hierdoor word de kans op problemen als bacteriegroei en verstopte filters geminimalisseerd.

Meer over Blauwe Diesel EN590/20

Spaarkaart
Spaarkaart