Blauwe Diesel EN590/20

SchippersStop is het enige tankstation van Eindhoven en omstreken dat de officiële NESTE Blauwe Diesel aanbiedt. Je kunt dit product tanken aan het tankstation in mengverhouding 20.

Blauwe Diesel is de meest duurzame brandstof van het moment, is een volledige vervanger van fossiele diesel en is 100% fossielvrij, het wordt namelijk gemaakt van plantaardige afvaloliën. Deze plantaardige afvaloliën zijn afkomstig uit de voedingsmiddelen industrie. Het restproduct wordt verzameld en omgezet in hoogwaardige Blauwe Diesel. Dit heeft twee voordelen: Er is nu een goed doel voor het restproduct van de plantaardige afvalolie en er hoeft voor Blauwe Diesel geen vervuilende voorproductie voor de bij het winnen van de grondstof zoals bij ruwe olie het geval is. 

Blauwe Diesel EN590/20 bestaat voor 20% uit de hoogste kwaliteit HVO-brandstof, en voor 80% meest hoogwaardige fossiele diesel (zonder bio-component). Blauwe Diesel is geen bio-diesel en is FAME-vrij, onder andere hierdoor is Blauwe Diesel het gehele jaar door beveiligd tot minimaal -20 graden Celsius. Hierdoor word de kans op problemen als bacteriegroei en verstopte filters geminimaliseerd.

De voordelen van Blauwe Diesel

  1. Bacteriewerend (FAME-vrij)
  2. Brandstofbesparend
  3. CO2-reducerend
  4. Emissiearm (o.a. stikstofoxide, koolwaterstoffen en fijnstoffen)
  5. Het hele jaar winterbestendig
  6. Blauw gemarkeerd (voor herkenning)
  7. EN590 genormeerd (geschikt voor elk voertuig dat op diesel rijdt)
  8. Geen aanpassingen aan de motor van uw voertuig nodig
  9. Mag gemixt worden met fossiele diesel
  10. Betaalbaar (t.o.v. andere hernieuwbare brandstoffen)

De enige echte Blauwe Diesel EN590

De enige "echte" Blauwe Diesel in mag in Nederland geleverd worden door slechts 5 officiële dealers. Als Oliehandel Schippers hebben wij het recht als sub-dealer in dit netwerk te werk te mogen gaan. Hierdoor kunnen we je garanderen dat je bij ons de enige "echte" Blauwe Diesel tankt. Merkbewaking blijkt nodig te zijn, omdat er met name in de Nederlandse markt dieselleveranciers zijn die zeggen ook Blauwe Diesel te leveren. In werkelijkheid blijkt dat dit niet het geval is, deze producten voldoen niet aan de hoge productspecificatie van Future Fuels(importeur van Blauwe Diesel). In deze producten komt bijvoorbeeld wel FAME(biodiesel) voor, ook wordt er vaak geen HVO toegevoegd waardoor de CO2 reductie niet gerealiseerd wordt.

 

Aanbestedingen met Blauwe Diesel

In aanbestedingen voor de bouw speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Veel gemeenten, overheden en bedrijven zoeken hiervoor naar een duurzame vervanger van de gebruikelijke diesel brandstof, deze kunnen wij met de Blauwe Diesel 20/30/50 bieden. Dit soort opdrachten lopen via onze oliehandel, Oliehandel Schippers.

Spaarkaart
Spaarkaart