Schalkelt uw automaat schokkering of merkt uw dat hij slipt met schakelen? Heeft u een ander probleem met uw versnellingsbak?

Tot wel 70% van al deze problemen zijn te herlijden naar vervuilde olie in de versnellingsbak en zijn op te lossen d.m.v. het spoelen van uw automatische transmissie! 
De ATF olie zorgt voor goede smering en weinig weerstand tussen de tandwielen, als de olie verouderd is kan het zijn taken niet meer goed vervullen.

 

Afspraak maken

Wanneer moet de transmissie gespoeld worden?

  • Schokkerig schakelen
  • Slippen bij schakelen
  • Interval bereikt

Het flushen van de automatische versnellingsbak wordt vaak vergeten bij het onderhoud van de auto. Echter wordt dit door elke frabikant voorgeschreven, elk met hun eigen intervallen.

kunt u niks vinden over de onderhoudsintervallen voor het merk en tyoe auto dat u rijdt, houdt dan elke 3 jaar of 60.000 km aan.

 

Het voordeel van flushen t.o.v. verversen is dat alle olie verwijderd wordt voordat de nieuwe olie er in gaat.

Bij verversen blijft ca. 20% van de oude(vervuilde) olie achter in het reservoir.

Kosten

De kosten voor het reviseren van een versnellingsbak kunnen flink in de boeken lopen. Daarom is het beter deze kosten te voorkomen door tijdig uw versnellingsbak te laten flushen door onze specialisten!

 

Een automaat flushen kan al vanaf €285,-

Uw versnellingsbak zal voelbaar soepelen schakelen door een verminderde weerstand tussen de tandwielen in uw automatische transmissie.

AFSPRAAK MAKEN

Spaarkaart
Spaarkaart